Ventilatie

Ventilatie

Ventilatie is in nieuwbouwprojecten verplicht te integreren, maar ook bestaande woningen of kantoorruimtes hebben er uiteraard baat bij. Zeker omdat huizen en kantoorruimtes vandaag steeds beter geïsoleerd worden, en de binnenlucht zich dus moeilijker uit zichzelf verplaatst (laat staan ververst wordt).

 

Jort Willems uit Evergem biedt u als particuliere of professionele klant vier mogelijke ventilatiesystemen (onder meer mechanisch of natuurlijk), waaruit we samen het beste kiezen voor uw behoefte. Onze uiteindelijke oplossing werkt gegarandeerd perfect in de doelruimte: slaapkamer, bureau, kantoor, living of zelfs veranda en poolhouse!

 

Lawaaioverlast? Vergeet het: onze toestellen geven tijdens het draaien nauwelijks een kik.

 

Waarom Ventileren?

Goede ventilatie is geen luxe, maar een absolute voorwaarde voor (meer) comfort en levenskwaliteit in huis. Ten eerste staat ventilatie garant voor verse lucht, en die is cruciaal voor uw gezondheid. Vervuilde of vochtige lucht kan namelijk heel wat kwaaltjes veroorzaken.

 

Ook voor uw veiligheid is het belangrijk: als u weet dat een mens 450 liter CO2 per dag produceert door te ademen, is een goed ventilatiesysteem alleen al in de slaapkamer een must. Last but not least is een degelijke ventilatie ook de beste bestrijder van condens- en schimmelvorming.

 

 

Onze specialiteit:

 

Ventilatiesysteem C+

Natuurlijke luchttoevoer en mechanische luchtafvoer

Wanneer je de woning reeds grondig gerenoveerd hebt is het niet altijd mogelijk om de vuile lucht op een natuurlijke manier af te voeren. In deze situatie kan je een ventilatiesysteem met een mechanische luchtafvoer plaatsen. Hierbij wordt de vochtige en vervuilde lucht aangezogen via luchtkanalen in vochtige kamers zoals de keuken en badkamer. Bij het klassieke C-systeem zal de luchtaanzuiging continu gebeuren. Het grootste voordeel van een C+ systeem is dat de CO2 & vochtigheid in elke kamer apart regelt en zich hier aan aanpast, en dat zal je ook voelen in het energieverbruik.

 

Ventilatiesysteem D

Mechanische luchtafvoer en mechanische luchtaanvoer

Het systeem D is van begin tot einde een volledig gecontroleerd systeem. Dit wil zeggen dat de ventilatie compleet automatisch gestuurd wordt. Een netwerk van leidingen doorheen de woning verdeeld deze lucht via ventilatieroosters in elke kamer zonder dat de verschillende luchtstromen elkaar kruisen. Dit principe wordt ook wel balansventilatie genoemd. Ventilatiesysteem D is heel efficiënt en bijzonder energiezuinig aangezien ze de warmte gaat recupereren.

 

 

Ventilatieverslaggeving

Ventilatie is sinds 1 januari 2006 verplicht in alle nieuwbouwwoningen en ingrijpende renovatieprojecten in Vlaanderen (in het kader van de Energieprestatie- en binnenklimaatregelgeving of EPB). Een logische maatregel: de luchtkwaliteit wordt erdoor gewaarborgd en het risico op vocht- en gezondheidsproblemen wordt geminimaliseerd. Ventilatieverslaggeving, waarbij wordt nagegaan of de bouwheer de voorschriften en debieten wel heeft nageleefd, is dan ook cruciaal. Schakel Willems Jort in!

Van eerste contact tot afwerking

Op zoek naar het meest geschikte ventilatie- of airconditioningsysteem voor uw woning, appartement, kantoor of bedrijf? Wij bespreken graag samen met u de mogelijke ontwerpen en hun voordelen. Vervolgens maken wij een gedetailleerde offerte. Neem vandaag nog contact op met ons, we maken meteen een afspraak!